Menu

zoeken

Schermafbeelding 2020 03 18 om 16.59.59SINT NICOLAASGA – De uitbraak van het coronavirus ontwricht ook  samenleving in de dorpen rond Sint Nyk en Langweer. Terwijl winkels als de Jumbo op volle toeren draaien, snackbar De Gaast een bezorgservice op de brommer start, Maeykehiem en Doniahiem voor hun bewoners maatregelen treffen, worden activiteiten in het verenigingsleven afgelast of uitgesteld. De Zakenman maakte een verhaal over de gevolgen. En dat van een Duitse vrachtwagenchauffeur, die hoge nood had en alleen maar dichte deuren tegenkwam, op eentje na.

Ondernemers zoeken naar andere verdienmodellen. Veel kiezen ervoor om te bezorgen. Slagerij Dol in Langweer brengt de komende weken, als de klanten daarom vragen, de bestellingen aan huis. Via het vaste telefoonnummer kunnen de bestellingen worden doorgebeld of gewhatsappt. De betaling gaat via de mobiele pinautomaat.  Bakkerij Langweer bezorgt ook bestellingen. Klanten kunnen deze telefonisch doorgeven. 

Bar De Gaast in Sint Nicolaasga komt ook bij de mensen thuis. De komende weken mogen in de bruine kroeg geen biertjes meer worden getapt, maar het cafetaria kan nog wel draaien. Eetboerderij De Blaauwpleats in Sint Nicolaasga bezorgt vanaf nu de maaltijden. Klanten uit Joure, Sint Nicolaasga, Scharsterbrug, Idskenhuizen, Langweer en aangrenzende dorpen kunnen online hun bestelling plaatsen.

Velden gesloten

Alle sportcomplexen zijn gesloten: voetbalclubs, tennisverenigingen, ze hebben allemaal het hek op slot gedraaid. De spelers van Voetbalvereniging Renado in Sint Nicolaasga zitten voorlopig thuis. De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond heeft alle trainingen en wedstrijden in ieder geval tot 6 april afgelast. Voorzitter Guus Bax van van Renado vraagt zich af hoe het met de rest van het seizoen komt. ,,Is dit de eindstân? Komme der noch wedstriden? We witte it net.” De velden van de vereniging zijn tot die tijd gesloten, maar blijken intussen een populaire hangplek voor de jeugd die niet naar school gaat en een balletje wil trappen. Vrijwilligers patrouilleren regelmatig. ,,Wy binne gjin plysje, mar it mei gewoan net. Ofrûne wykein wie der in ploech fan fyftjin man. Dat kin fansels net. We stjoere se fuort. We moatte foarkomme dat se byinoar sitte.” 

Lees het hele verhaal in De Zakenman die dit weekend verschijnt.Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!