Menu

zoeken

Voetbalscheidsrechter met fluitje.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557SINT NICOLAASGA – Voetbalverenigingen Renado en VV Idskenhuizen krijgen hulp bij het bepalen van de locatie van een gezamenlijk sportpark. Gemeente De Fryske Marren huurt een procesbegeleider in. Renado en Voetbalvereniging Idskenhuizen bakkeleien al sinds 2015 over de locatie, maar komen er niet uit.

De emoties zijn sinds de start van de gesprekken in 2015 hoog opgelopen. ‘Ieder wil het algemeen belang dienen, maar ook dat van de eigen organisatie en de achterban’, melden burgemeester en wethouders van gemeente De Fryske Marren. De betrokkenheid bij de clubs maakt objectiviteit in discussie volgens de gemeente lastig.

De door de gemeente opgelegde samenwerking is het gevolg van bezuinigingsmaatregelen van de gemeente en onderdeel van het Masterplan Sint Nyk. In eerste instantie zou ook Voetbalvereniging Langweer bij de plannen worden betrokken. Dit maakte het proces nog ingewikkelder.

De kosten voor de onafhankelijke procesbegeleider zijn 10.800 euro. De begeleiding stopt als de gesprekken klaar zijn.

(Foto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!