Menu

zoeken

 

THE MAKING OFF 2019 PG 194SINT NICOLAASGA - Het VVV (Vereniging van Volksvermaken) heeft in de leden- en wagenbouwers vergadering aangekondigd om het reglement van de Allegorische optocht aan te scherpen. Dit naar aanleiding van de discussies over de originaliteit van de praalwagens

Het VVV is al een aantal keren geconfronteerd met replica’s in de optocht. De wagen van de Lemmerweg, maar ook al eens een wagen van de KPJ leken wel erg veel op een wagen van elders. Om die redenen en de daarmee voortvloeiende discussies heeft het VVV bestuur een artikel toegevoegd die het bestuur het recht geeft om de wagen uit de wedstrijd te halen. Om daarbij ook de vergoeding in te trekken ging de leden te ver.

Echt dramatisch hoeft het reglement voor de bouwers niet te zijn, zolang de buurten en vereningen vooraf maar de bronvermelding doorgeven aan het VVV en jury. Dit wordt in de beschrijving in het programmaboekje vermeld.

(Foto: archief De Zakenman )

 

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!