Menu

zoeken

 

Taptoe 2015 31SINT NICOLAASGA – De Vereniging voor Volksvermaken (VVV) ziet geen kans meer om na afloop de jaarlijks Allegorische optocht nog een taptoe te organiseren. ,,Het wordt steeds moeilijker om op donderdagavond korpsen te vinden, die hieraan willen deelnemen”, aldus de kersverse VVV-voorzitter Christiaan Hoekstra tijdens de ledenvergadering. Voor 2020 is het nog gelukt om twee korpsen te vinden. 

De publieke belangstelling neemt af. ,,Als Advendo aan de taptoe deelneemt, hebben we de zaal nog steeds vol. Zonder het Sneker korps houdt het vaak wel op met enkele honderden belangstelling, die naar de Doniahal komen."

De VVV krijgt jaarlijks steeds meer signalen dat de toeschouwers van de optocht zich storen aan het vroegtijdig verlaten van de route van de korpsen die aan de taptoe deelnemen. De organisatoren hielden de deur nog wel op een kier, maar een ruime meerderheid van de aanwezige leden steunde tijdens de jaarvergadering de beslissing van het bestuur.

(Foto: Archief De Zakenman 2015)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!