Menu

zoeken

 

donderdagavond 2019 86SINT NICOLAASGA - Maeykehiem heeft zich bij het VVV aangemeld als deelnemer van de 70ste Allegorische optocht. De aanmelding van de instelling voor mensen met een verstandelijke beperking werd omarmd en met applaus begroet op de drukbezochte jaarlijkse wagenbouwers- en ledenvergadering.

Maeykehiem heeft te kennen gegeven dat de bewoners graag aan de optocht wil deelnemen. Coby Annema en Thecla Flapper waren namens Maeykehiem naar het Zalencentrum gekomen om enige uitleg te geven. Maeykehiem is niet in staat om zelf een wagen te maken gezien de grote hoeveelheid tijd die hierin gaat zitten. Het voorstel is om met bewoners elders op zoek te gaan naar een praalwagen en dan buiten mededingen mee te doen. Het voorstel werd door het VVV-bestuur en de wagenbouwers geaccepteerd. Maeykehiem rijdt nu mee in de 70ste editie van de Allegorisch optocht op de eerste donderdag van september.

In een eerste inventarisatie zijn elf grote wagens aangemeld, waarvan een aantal al met titel. Buurten en groepen met bouwlocatieproblemen hebben zich nog niet gemeld. Het VVV-bestuur is in overleg met de gemeente om te bekijken of er voor het bouwen een tijdelijke oplossingen kan worden gevonden.

Het VVV-bestuur zal actief aan de slag om dit jaar meer kleine wagens in de optocht te krijgen. Het aantal van drie, dat in 2019 meeliep was aan de lage kant, zo luidde het oordeel.

Deelnemers aan de 70ste editie van de optocht kunnen zich tot 1 juli aanmelden bij het VVV 

(Foto:Archief De Zakenman 2019)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!