Menu

zoeken

20180226 VVD verkiezingsbord 500TJERKGAAST – Albert van Keimpema uit Tjerkgaast wordt raadslid voor de VVD in De Fryske Marren. De journalist staat zesde op de kieslijst en is daarmee de opvolger van de in januari overleden Olaf Storms uit Balk.

Van Keimpema ziet kansen in de gemeente. Hij wil zich de komende tijd richten op onder andere natuur, milieu en de agrarische sector. ,,Dat zijn belangrijke onderwerpen in de gemeente De agrarische sector is ook natuurbeheer. Dat vergeten mensen vaak.”

Van Keimpema werkte tot zijn 29e mee op het ouderlijk boerenbedrijf om daarna de journalistiek in te gaan. De politiek volgde hij altijd vanaf de zijlijn. ,,Ik heb zeer veel ervaring, alleen nog niet op het praktiserende vlak. Mijn achtergrond als journalist staat mij niet in de weg. Ik zie dat de media in Nederland zich manifesteren in de politiek. Waarom zou ik dat dan niet doen?”

De VVD’er heeft een opvallende opvatting over de raad. ,,De politiek wordt steeds meer gedomineerd door de flanken. Het mag van mij meer naar het midden. De Partij van de Arbeid mag meer groeien, GroenLinks en D66 mogen kleiner.”

Van Keimpema wordt op 26 februari beëdigd.

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!