Menu

mattheus passie 1SINT NICOLAASGA – De Mattheüs Passie komt naar de rooms-katholieke kerk van de Heilige Christoffelparochie in Sint Nicolaasga. Het drie uur durende muziekstuk van Johann Sebastian Bach wordt voor het eerst in gemeente De Fryske Marren opgevoerd.

 

De Mattheüs Passie vertelt het lijden van Jezus Christus en wordt altijd rond de Paasdagen uitgevoerd. De organisatie is in handen van Stichting Passie voor de Kunst. Die hiermee een traditie voor de komende generaties te starten.

Een bijzonder gezelschap musici zorgt voor de uitvoering. Het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, bestaande uit dertig professionele musici, begeleidt het Noord- Nederlands Kamerkoor met 27 amateurzangers uit heel Fryslân. Daarnaast zijn er zes professionele solisten en een kinderkoor met scholieren uit de gemeente De Fryske Marren. Aan de uitvoering werken It Toanhûs uit Joure en het Prins Claus Conservatorium uit Groningen mee.

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!