Menu

stichting westermeer 9SCHARSTERBRUG – Woonzorgvoorziening Westersypen in Scharsterbrug krijgt na de verbouwing twee Playnetics (muziekballen) op het terrein. De elementen hebben een slinger die met het draaien deuntjes laat klinken. De ballen zijn voor zowel de dagverzorging als de woongroep bedoeld. De muziekballen werken met een usb-stick. Westersypen kan hier muziek op zetten en de deuntjes aanpassen aan degene die er gebruik van wil maken.

De moderne draaiorgels helpen de bewoners met dementie om in beweging te blijven. ,,Als mensen bewegen dan eten ze beter, slapen ze beter en is het algemeen welbevinden beter”, zegt Fokje Agricola. De oprichter van Westersypen zag de Playnetics bij een verpleeghuis in Wolvega. Hier worden de elementen als groepsactiviteit ingezet. ,,De muziekballen zijn voor ons een extra activiteit. Samen bewegen maakt je socialer betrokken. Als je elke dag even buiten bent, daar word je een gelukkiger mens van.”

Voor de aanschaf heeft Westersypen tweeduizend euro van Stichting Westermeer ontvangen. Naast twee anonieme giften en een gewonnen prijs bij een verzekeraar door een collega, zijn de kosten voor de Playnetics gedekt.

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!