Menu

zoeken

spannenburg brug 16SPANNENBRUG – Rijkswaterstaat heeft de plannen voor een nieuwe oeververbinding bij Spannenburg in het dorpshuis van Tjerkgaast gepresenteerd. Voor de oude brug uit 1950 zijn vier opties: een vaste brug, een beweegbare brug, een aquaduct of geen brug. Omwonenden willen graag een aquaduct. Die optie is wel de duurste en heeft extra financiering van de overheid nodig.

De informatiebijeenkomst over de toekomst van de brug bij Spannenburg kon op een hoge opkomst rekenen. 75 omwonenden kwamen naar het dorpshuis om de plannen van Rijkswaterstaat te bekijken. De aanwezigen gingen met elkaar en met Rijkswaterstaat in gesprek. De omwonenden maken zich vooral zorgen over de situatie tijdens de bouw. Het gaat met name over de bereikbaarheid door de hulpdiensten en de route voor fietsers.

Naast Spannenburg zijn ook de bruggen bij Oude Schouw en Uitwellingerga toe aan vervanging. De bruggen over het Prinses Margrietkanaal liggen op de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. In het kanaal bij Spannenburg vinden 17.000 vaarbewegingen plaats. Verder worden er jaarlijks zesduizend grote schepen en twintigduizend recreanten geteld . Het Prinses Margrietkanaal is in totaal 118 kilometer lang en telt 32 bruggen, vier sluizen en drie aquaducten op de route.

In totaal wordt 162 miljoen euro gereserveerd voor het opwaarderen van de hoofdvaarweg tussen Lemmer en Delfzijl. Daar moeten uiteindelijk grotere schepen van gebruik maken. De werkzaamheden vinden tussen 2022 en 2026 plaats. Het plan wordt in november voorgelegd. Rijkswaterstaat houdt dan opnieuw een bijeenkomst.

(Foto's: De Zakenman)050220 spannenbureg brug 4

050220 spannenbureg brug 14



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!