Menu

zoeken

03111306 KoeienSINT NICOLAASGA – Melkveehouder Per Anton de Vries in Sint Nicolaasga wil een deel van zijn agrarische bedrijf aan het Westend houden. De melkveehouder wil de bestaande gebouwen aan het Westend zonder vee blijven gebruiken en sleufsilo’s voor de opslag van voer bouwen.

De Vries komt hiermee terug op de bestaande afspraken met gemeente De Fryske Marren. Met de betrokken melkveehouder is in 2012 een grondruilovereenkomst getekend. Het agrarisch bedrijf is naar de Tsjûkemarwei verplaatst om de uitbreiding van bedrijventerrein Slotmolen mogelijk te maken. In de overeenstemming moest de complete ligboxenstal worden verwijderd. In de nieuwe plannen blijft de stal aan de Tsjûkemarwei behouden en wordt de oude ligboxenstal omgebouwd tot opslagloods voor ruwvoeders en machines.

De Vries moet aan een paar voorwaarden voldoen voordat de woon-werkbestemming aan het Westend kan worden veranderd. Gemeente De Fryske Marren eist dat de mestopslag onder de bestaande ligboxenstal definitief onklaar worden gemaakt. Hij moet de kelders met zand vullen voordat de opslagloods wordt gebouwd. Ook wil de gemeente dat de melkveehouder de opening van de loods aan de achterkant te plaatsen. Landbouwverkeer mag niet via het Westend lopen.

De locatie aan het Westend maakt onderdeel uit van het vigerende bestemmingsplan Bestemmingsplan Sint Nicolaasga-Uitbreiding bedrijventerrein Slotmolen. Gemeente De Fryske Marren behandelt de aanvraag op 10 februari 2020.

(Foto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!