Menu

zoeken

150813 Brug Spannenburg Tjerkgaast open variantSPANNENBURG – De brug bij Spannenburg is verouderd en moet worden vervangen. Rijkswaterstaat onderzoekt onder andere nieuwe oeververbindingen. Hiervoor is kennis uit de omgeving nodig. Voor omwonenden wordt daarom een informatiebijeenkomst gehouden.

Naast Spannenburg zijn ook de bruggen bij Oude Schouw en Uitwellingerga toe aan vervanging. Rijkswaterstaat zoekt een oplossing voor alle drie oeververbindingen. De bruggen over het Prinses Margrietkanaal liggen op de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl, één van de belangrijkste vaarwegen van Nederland.

De hoofdvaarweg is onderdeel van de vaarroute Amsterdam – Noord-Nederland en verbindt voor de beroepsvaart de havens van Amsterdam en Rotterdam met Noord-Duitsland. Per jaar worden 200.000 containers over de het kanaal vervoerd.

De bijeenkomst voor de brug bij Spannenburg vindt plaats op 5 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur in dorpshuis ’t Spantsje aan It Foarfjild 10 in Tjerkgaast.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!