Menu

zoeken

DSC 3835SCHARSTERBRUG - Jeugd Olympisch kampioene Myrthe de Boer (17) uit Scharsterbrug is vrijdagmiddag gehuldigd. Wethouder Jos Boerland feliciteerde de langebaanschaatster met het behalen van de gouden medaille. De topsportster behaalde de gouden plak op de 1.500 meter in het Zwitserse Lausanne. ,,Het is supervet”, vertelt Myrthe de Boer, ,,Ik ben er heel blij mee.” 

,,Het waaide hard die dag. Aan de vorige schaatsers had ik al gezien dat ze het in de laatste ronde zwaar hadden. Mijn plan was knallen in het begin om een buffer voor de laatste ronde op te bouwen. Dat heeft goed uitgepakt.” 

Met de mixed sprint team eindigde ze op de vijfde plek. Aan de laatste wedstrijd mocht ze niet meer deelnemen. ,,Die ochtend had ik koorts. Dat was wel balen, maar gelukkig was het goud al binnen.” 

Myrthe de Boer hield in eerste instantie niet van schaatsen. ,,Van mijn ouders moest ik naar het jeugdschaatsen in Thialf. Later begon ik het steeds leuker te vinden.” Later trainde ze bij SchaatsTrainingsclub Doniawerstal (STD) in Sint Nyk, tegenwoordig rijdt ze bij Gewest Fryslân van de KNSB. 

Dat ze op de Jeugd Olypische Spelen zou rijden, had ze zelf niet verwacht. ,,Ik wist wel dat ik kon schaatsen, maar hoe goed ik was? Heel vaak eindigde ik op de vierde plek.” Op de plaatsingswedstrijd voor de Olympische Spelen werd ze tweede. Haar plek in TeamNL was daarmee verzekerd. De ervaring had ze niet willen missen. ,,Het was heel bijzonder.” 

(Foto's: De Zakenman)

DSC 3822



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!