Menu

zoeken

Repair caféSINT NICOLAASGA – Sint Nicolaasga krijgt een Repair Café. In de HobbyWerkPlaats aan de Rengerstraat in Sint Nyk worden gratis kleine reparaties uitgevoerd. Elke eerste woensdagmiddag van de maand vindt de bijeenkomst plaats.

Koos de Jong, Carin Bouma en Jan Buitenga zijn de initiatiefnemers. Alle drie zijn ze bij verschillende verengingen betrokken. Bouma en Buitenga zijn bestuursleden bij de HobbyWerkPlaats en de Creatheek. De Jong is voorzitter van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) in Sint Nicolaasga.

Britse inspiratie
De inspiratie komt van de Britse televisieserie The Repair Shop. Oude erfstukken worden in het programma opgeknapt. Buitenga is door de kunsten van de handige experts gefascineerd. ,,Wat se dêr dogge, is echt skitterjend. Sa útgebreid geane wy it hjir net dwaan. Dat is bûten ús berik. Yn it programma skuorje, lakke en poedercoaten se it spul. Dêr is hjir gjin tiid foar. Mar it programma is sekers in grutte ynspiraasjebron foar ús.”

Lees het hele verhaal in De Zakenman van 24 januari. 

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!