Menu

zoeken

Koninklijke onderscheiding lintjeSINT NICOLAASGA – Leden van de vrijwillige brandweer in gemeente De Fryske Marren krijgen vanaf 1 januari niet langer automatisch een lintje opgespeld. Brandweermannen kunnen nog wel in aanmerking komen, maar dan op basis van bijzondere persoonlijke verdiensten.

Reden is dat brandweerlieden meer vergoeding krijgen dan de maximale vrijwilligersvergoeding die door Gemeente De Fryske Marren is vastgesteld. Daarmee zijn de laatste jubilerende brandweerlieden deze week onderscheiden.

Mensen die twintig jaar of langer bij de brandweer actief zijn, kregen het lintje. Voor raadsleden in De Fryske Marren geldt een soortgelijke regeling. Zij krijgen bij een jubileum van 12,5 jaar de decoratie opgespeld. Voor raadsleden blijft de automatische Koninklijke onderscheiding wel bestaan.

(Archieffoto: Noordoost.nl)

Lees ook: Sint Nykster brandweermannen onderscheiden



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!