Menu

zoeken

verbouwing vreugdenhilk 2019 8SCHARSTERBRUG – De fabriek van Vreugdenhil Dairy Foods in Scharsterbrug wordt gemoderniseerd. Inmiddels is het eerste deel van de verbouwing achter de rug. Nu het oude kantoor aan de straatkant wordt gesloopt, zijn de resultaten van de verbouwing goed zichtbaar. 

De fabriek produceert 24 uur per dag, zeven dagen per week zuivelingrediënten voor de wereldwijde voedingsmiddelenindustrie. Op de locatie werken ruim tachtig mensen in vaste dienst waaronder kantoormedewerkers die de logistieke- en financiële stromen coördineren. Het personeel in de fabriek werkt in vijf ploegendiensten. Daarnaast telt het bedrijf ongeveer twintig uitzendkrachten.

Fabrieksdirecteur Wouter Leijen: ,,De werkvloer is met deze verbouwing voorzien van moderne faciliteiten en de verschillende ruimtes zijn logischer ingedeeld. Zo is er een loopbrug gekomen tussen het nieuwe kantoorgedeelte en de fabriek. Via deze loopbrug lopen onze medewerkers nu in twee minuten van de fabriek naar het kantoor en de centrale kantine aan de andere kant van het terrein. Voor de chauffeurs is er een kantine en een toiletruimte met douchegelegenheid gebouwd. Na een lange rit op de vrachtwagen is het prettig dat chauffeurs zich kunnen douchen.”verbouwing vreugdenhilk 2019 7

Het kantoorpersoneel is inmiddels in het opgeknapte pand gehuisvest. Op de plek van het oude kantoor komt een parkeerplaats voor bezoekers. Wouter Leijen blijft bescheiden over het resultaat: ,,We hebben geen gouden deurknoppen, het is enkel functioneel. Met de nieuwe kleedkamers, kantoren en kantine voldoen we nog meer aan de huidige en toekomstige eisen van de markt. Uiteindelijk draait alles om het product dat wij maken en afleveren.”

Bij de bouw zijn partijen in de regio betrokken: Bouwkundig Bureau Haverkamp uit Sint Nicolaasga, Jorritsma Bouw uit Bolsward en Ingenieursgroep Romkes uit Sint Nicolaasga. Vreugdenhil wordt in april 2020 opgeleverd.

(Foto's: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!