Menu

zoeken

Idskenhuizen1IDSKENHUIZEN – Dorpshuis De Stjelp in Idskenhuizen is beklad. Het echtpaar Jan en Ria De Jager, beheerders van het complex, roepen de daders op om zich te melden. 

Op de boarding van het dorpshuis staat te lezen: ‘Stront dorp’ en ‘NSB’. Daarnaast zijn de kozijnen bij de voordeur door vuurwerk beschadigd. Jan de Jager ontdekte het vandalisme op nieuwjaarsdag. Het vermoeden is dat het werk van oudere jeugd of volwassenen is. Het bekladden van het dorpshuis met teksten is zoiets, maar dat is nog tot daaraan toe vinden ze. Om vervolgens kwetsende teksten als stront dorp en vooral NSB te moeten gebruiken, gaat echter wel heel ver. ,,Dit is gjin bernespul”, zegt Ria de Jager.

De beheerder hoopt in eerste instantie dat de daders zich melden om de teksten te verwijderen. Waarschijnlijk vergoed de verzekering het vandalisme niet. ,,Hjir sels jild foar frij meitsje sou in aderlating wêze. Dar ha wy gjin budget foar.”

Mochten de dader(s) zich niet melden via 0513-852842, dan wordt aangifte bij de politie gedaan. Het echtpaar roept ook getuigen op om zich te melden.

(Foto: Facebookpagina De Stjelp IdskenhuizenHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!