Menu

zoeken

Kombord LangweerJOURE – Het plan voor de bouw van een hotel aan de A7 bij Langweer is woensdagavond door de gemeenteraad van De Fryske Marren weggestemd. Met 26 stemmen voor en vier stemmen tegen is een ruime meerderheid voor het veranderen van het bestemmingsplan.

Het hotel moest een grote wellness-locatie worden, maar de plannen uit 2010 zijn zijn nooit uitgevoerd. De ontwikkeling van het hotel staat al jaren stil. De oorspronkelijke bedenker van het plan heeft in 2015 zijn bij de Kamer van Koophandel uitgeschreven. Een nieuwe initiatiefnemer is meldde zich niet.

De FNP is ‘út de skroeven’ met het veranderen van het bestemmingsplan. Het plan is een aanslag op de ruimtelijke kwaliteit van het buitengebied, vindt de partij. Over de gang van zaken was Gerda de Vries minder te spreken. De FNP had nog veel vragen die niet door het college waren beantwoord. ,,Wij vragen ons nog steeds af waarom dit plan er in 2010 zo snel doorheen gejast is. Daarnaast zouden wij graag willen weten wat dit ons heeft gekost.”

De VVD stemde als enige partij tegen de plannen. Ivo de Wolff vroeg zich af of er wel goed genoeg gezocht is naar een uitbater. ,,Dat één ondernemer het plan niet wil uitvoeren, wil niet zeggen dat er geen anders is.” De Wolff stemde dan ook tegen, ,,Het is zo’n unieke bestemming voor zowel vastgoed als het toerisme. Draaien we met het veranderen van het bestemmingsplan een economische impuls de nek om?”

Het is niet de taak van de gemeente om te kijken of er nog initiatienemers zijn, zei wethouder Roel de Jong. Op de vraag wat het de gemeente geeft gekost had hij geen antwoord. De volgende stap kan pas over een jaar worden genomen. De overleg- en inspraakprocedure wordt nu gestart.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!