Menu

zoeken

03052365 grafsteen begraafplaatsIDSKENHUIZEN – De vijf dragers van begrafenisvereniging Memento Mori uit Idskenhuizen krijgen een nieuwe outfit. De oude kostuums waren dertig jaar in gebruik en tot op de draad versleten.

,,Het dragen van zwarte kleding is een traditie van vroeger”, vertelt secretaris Anne Mirjam Hoekstra, ,,De overledene wordt door vrijwilligers uit het dorp naar het graf gedragen.” In Idskenhuizen zijn nog steeds vrijwillige dragers, al neemt de familie de taak vaak over.

De pakken zijn zwart, zonder slipjas en bestaan uit een wit overhemd met stropdas. De hoge hoed is in de nieuwe versie achterwege gelaten. Die werd te duur en past volgens Hoekstra minder goed in de moderne tijd. ,,De dragers hadden de hoed de laatste keren ook al niet meer op. Zonder is het nog steeds netjes.”

Voor de aanschaf van de nieuwe kleding kreeg Memento Mori een bedrag van 1.500 euro van Stichting Westermeer. De stichting heeft jaarlijks ongeveer € 155.000,00 beschikbaar voor het verlenen van subsidies.

(Archieffoto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!