Menu

zoeken

Zonnepanelen voor Edwin Stichting LangweerLANGWEER – Langweer is tien zonnepanelen rijker. Plaatselijk Belang en Doniawerstal Energie hebben de panelen aan de Edwinstichting geschonken. De zonnepanelen zijn op het dak van het hoofdgebouw van Camping Rijpkema in Langweer geplaatst.

Voor het plaatsen van de zonnepanelen in Langweer is gebruik gemaakt van de Postcoderoosregeling. Bedrijven en verengingen krijgen daarmee de mogelijkheid om gezamenlijk zonne-energie op te wekken, zonder dat de zonnepanelen op het eigen dak hoeven te liggen. Inmiddels zijn met de Postcoderoosregeling op het dak bij de camping ruim tweehonderd zonnepanelen geïnstalleerd.

Deelnemers aan de Postcoderoosregeling krijgen de energiebelasting terug over de aangeschafte panelen. Doniawerstal Energie krijgt per aansluiting 75 euro per jaar van de Coöperatieve Energieleverancier Van Ons. Dat bedrag wordt weer geïnvesteerd in de leefbaarheid van het dorp. Zo heeft basisschool ’t Swannestee in Langweer duurzame speeltoestellen aangeschaft en is op de Legebuorren een bijenhotel geplaatst. Voor 2019 is nog geld over om een ander duurzaam doel te ondersteunen. Ideeën hiervoor kunnen worden ingediend bij Plaatselijk Belang Langweer. De energiecoöperatie is in het hele gebied van de voormalige gemeente Doniawerstal actief.

 

Op de foto van links naar rechts: Johan Hielkema van Doniawerstal Energie, Pytsje Boersma van Plaatselijk Belang Langweer, Thea Frenk van Sinnich Langwar en Carla Stoker en Inge de Vries van de Edwin Stichting. (Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!