Menu

zoeken

Langweer Cold Race 2019 3823LANGWEER – Met ruim 250 deelnemers had de vierde Langweer Cold Race een record te pakken. Nog niet eerder deden zoveel zeilers mee aan de wedstrijd op het water van Langweer.

Aan de start verschenen 64 teams. Team Zeg maar Groningen werd eerste, Langwarder Boys tweede en The Black Pearls sloten de top drie af. Het team uit Groningen won de bokaal voor de derde keer. Ze kregen het niet cadeau. Met stevige buien en windvlagen van 30 knopen over het dek moest hard worden gewerkt om boot en bemanning heel over de finishlijn te krijgen.

De wedstrijd liep vrijwel zonder incidenten meldt de organisatie. Een boot sloeg om, maar de bemanning werd snel in veiligheid gebracht. De kersverse schipper van het Langwarder Skûtsje Harmen Brouwer ondervond dat veiligheid boven alles staat. Hij moest dit bekopen met een penalty van 12 strafpunten toen een van zijn teamleden zonder reddingsvest aan de start verscheen.

Het zeilevenement in Langweer is de afsluiter van het seizoen. In totaal werden 48 races gezeild in de door Ottenhome beschikbaar gestelde Valken. De volgende Langweer Cold Race wordt gehouden op 6, 7 en 8 november 2020. Inschrijven kan op www.langweercoldrace.nl.

(Foto's: Jasper van Staveren/Langweer Cold Race)

Langweer Cold Race 2019 4271Langweer Cold Race 2019 4271Langweer Cold Race 2019 4271Langweer Cold Race 2019 4271



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!