Menu

pont langweer 4LANGWEER – De pont van Langweer vaart al maanden zonder dat de slagbomen werken. Gemeente De Fryske Marren heeft de bomen sinds de zomer verwijderd, omdat ze aan het eind van hun technische levensduur waren. De nieuwe bomen worden eind deze maand teruggeplaatst.

Hekken en veiligheidslichten moeten voorkomen dat mensen in het water belanden, maar de maatregelen zijn niet vlekkeloos. De knipperlichten hebben deze zomer een tijd niet gewerkt omdat de accu’s niet waren opgeladen. Daarna is het aantal lichten verdubbeld en zijn stopborden geplaatst. Volgens de gemeente zijn er geen ongelukken gebeurd.

Volgens De Fryske Marren moesten de oude slagbomen voor de zomer worden weggehaald. ,,Ze waren niet meer betrouwbaar en ook niet meer te repareren”, meldt persvoorlichter Trycia van Brug. ,,We hebben destijds meteen actie ondernomen en een leverancier benaderd. Dat het zo lang duurt spijt ons.” Het lange tijdsbestek ligt volgens de gemeente aan de vakantieperiode. ,,Daarnaast moet de apparatuur worden ingeregeld, getest en software geïnstalleerd. Dit proces kost best veel tijd en moet zorgvuldig gebeuren. Het gaat om veiligheid.”

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!