Menu

zoeken

DFM Sollicitatieraad groepJOURE - De eerste burgersollicitatieraad van Nederland is donderdag in De Fryske Marren geïnstalleerd. In de raad nemen onder andere Marten Klaas Brinksma, Thea Frenk (beiden uit Langweer) en Jan Pijnenborg (Sint Nicolaasga) zitting.

De groep bestaat in totaal uit acht personen uit de hele gemeente. De burgerraadsleden zijn de eersten in Nederland die zeggenschap krijgen over het ambtenarenbestand van De Fryske Marren. Zij worden bij veel van de sollicitaties binnen de gemeente betrokken.

Dat zo’n raad verder nog niet bestaat, ondervond Marten Klaas Brinksma al snel. ,,De vacature maakte mij nieuwsgierig en ik wilde het even googelen, maar ik kon helemaal niets vinden.’’ De ondernemer uit Langweer wil meedoen om meer te weten te komen over het sollicitatieproces binnen de gemeente. 

De motivatie van dorpsgenoot Thea Frenk is iets anders. Ze volgt de politiek al jaren op de voet. Voor de voormalige lokale omroep OSKAR deed ze de politieke verslaggeving. Ze is daarom graag bij de sollicitaties van ambtenaren betrokken. Voor Sint Nykster Jan Pijnenburg is een open sollicitatieproces vanzelfsprekend. Op de school waar hij werkt, is bij de sollicitatieprocedure altijd een leerling betrokken. ,,Ik acht het van groot belang dat de overheid net zo werkt.”

De acht raadsleden zijn gekozen uit meer dan zeventig gegadigden. Met het ondertekenen van de verklaring zijn ze officieel benoemd. Op 15 november vindt de eerste vergadering plaats.

(Foto's: Persbureau Noordoost.nl)

DFM Sollicitatieraad drietal

Marten Klaas Brinksma (r) met daarnaast Jan Pijnenborg

DFM Sollicitatieraad Langweer 2

Thea FrenkHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!