Menu

zoeken

16040250 Tennis rackets ballenOUWSTERHAULE – De Trijegeaster Tennisvereniging uit Ouwsterhaule kan beginnen met de aanleg van led-verlichting op de beide banen. Stichting Westermeer uit Joure heeft vijfduizend euro aan subsidie toegezegd.

Onlangs zijn twee van de vier masten afgekeurd, omdat ze onveilig waren. De verlichting knipperde en hield er soms helemaal mee op. De lichtmasten stammen uit 2006. ,,Dat waren toen al tweedehands exemplaren’’, vertelt Bram Linders, bestuurslid van de tennisvereniging. De Trijegeaster Tennisvereniging grijpt de situatie aan om het clubgebouw ook te verduurzamen. De entree van het clubgebouw wordt opgeknapt en goed geïsoleerd. ,,We zetten nu een stap in de goede richting.’’

De totale investering van de verlichting, inclusief twee masten en de verduurzaming van de entree is € 20.609,- Behalve Stichting Westermeer heeft de vereniging ook andere subsidieverstrekkers aangeschreven die geld hebben toegezegd. De vereniging met een kleine vijftig leden verwacht het resterende bedrag met acties, zoals de verkoop van pepernoten, binnen te halen. De club kreeg al een bijdrage van 5.000 euro uit het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland.

(Foto: Persbureau Noordoost/www.noordoost.nlHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!