Menu

zoeken

190916 Alice in BangweerLANGWEER - Langweer wordt in oktober omgetoverd tot sprookjesdorp met het muziektheater Alice in Bangweer. In de familievoorstelling lopen de theaterbezoekers naar drie verschillende locaties in het dorp. 

Het verhaal is bedacht door de 28-jarige Romke Gabe Draaijer. Hij is bekend van Tryater en heeft verschillende Gouden Gurbe nominaties op zijn naam staan. Draaijer schreef het speciaal voor Langweer. Het publiek is te gast op de bruiloft van Hendrik van Eijsinga en Alice Osinga, grote namen in Langweer een paar eeuwen geleden. “Ik baseer het stuk op Alice in Wonderland, omdat Alice in dit sprookje op zoek is naar wie ze is”, vertelt Draaijer. “Dat is waar dat verhaal voor mij over gaat. Zelf zit ik ook in een zoektocht: wat wil ik, waar wil ik naar toe, wat moet ik doen. Dat vind ik interessant en dat heb ik hier opgeplakt.”

Alice weet niet of ze het goed doet, op het goede pad zit. Haar huwelijk met Hendrik is een soort uithuwelijking, zoals dat ging in die tijd. Maar is dit wat ze wil, is dit haar droom? Mag ze haar dromen volgen en wat zijn haar dromen dan? In de voorstelling gaat het publiek samen met Alice op zoek naar de antwoorden op die vragen. Na de openingsscène in de kerk gaat het publiek in drie groepen uiteen. Alice leidt de bezoekers langs verschillende locaties in Langweer. De regisseur wil Langweer tijdens het voorstelling omtoveren tot een heel andere wereld. “Het publiek moet constant in de betoverende beleving blijven. Het even niet over de boodschappen van morgen hebben, maar zich samen met Alice blijven verwonderen over wat er om ons heen gebeurt en kan gebeuren.” 

Het spektakel vindt plaats in het weekend van 17, 18, 19 en 20 oktober. De acteurs en actrices spelen vijf voorstellingen: elke avond een en op de zondagmiddag nog een matineevoorstelling. Kaarten zijn te verkrijgen via www.muziektheater-langweer.nl of bij Bakkerij Langweer. 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!