Menu

zoeken

190809 Doorbraak Jumbo HeemstrastraatSINT NICOLAASGA – Buurtbewoners hebben bij gemeente De Fryske Marren hun zorgen geuit over de plannen voor een in- en uitrit bij supermarkt Jumbo Altenburg in Sint Nicolaasga. De bewoners vrezen verkeersonveilige situaties op de Heemstrastaat en de Van Burumstraat.

De gemeenteraad neemt aankomende woensdag een besluit over een doorbraak voor de nieuwe parkeervoorziening van de supermarkt. Om de parkeervoorzieningen uit te breiden werd het oude Groene Kruis-gebouw aan de Heemstrastraat gesloopt. Plan is om daar ook een in- en uitrit te maken, die overigens niet voor het vrachtverkeer bestemd is.

Met een zienswijze hebben buurtbewoners aangegeven de Heemstrastraat niet geschikt te vinden voor een toename van verkeersbewegingen. De huiseigenaren hebben namelijk geen eigen oprit en moeten hun auto op de straat parkeren. De Van Burumstraat is vrij smal. Door toenemende verkeersdruk vrezen de bewoners onveilige situaties. Zij stellen voor om de op- en uitrit slechts drie dagen per jaar te gebruiken, namelijk tijdens de Sint Nykster Merke als de Molewei is afgesloten.

Lees ook: Ontsluiting Jumbo aan Heemstrastraat



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!