Menu

190905 Prijsuitreiking grootSINT NICOLAASGA - Buurtvereniging Lemmerweg heeft met de praawagen Operation Market Garden de publieksprijs in de wacht gesleept. Bij de kleine wagens wonnen Sygrid Hoogland en Tess Sietsma met 'De Dromenvangers van Sint Nyk'. 

Het publiek waardeerde het eerbetoon dat de Lemmerweg aan de missie die dit jaar 75 jaar geleden plaatsvond en aan de basis ligt van de bevrijding van Nederland. Tot tranen geroerd waren sommige oudere inwoners van de 'sobere' verwijzing naar de historie. Bij de uitreiking van de publieksprijs vloeiden er ook tranen bij de bouwers, die vorig jaar hun comeback maakten in de optocht. KPJ met hun wagen 'KPJ raamt door' kreeg de tweede publieksprijs. It Klimmerblêd met het thema 'Dik Trom' werd derde.

De twee dames van de publiekslieveling bij de kleine wagens, waren overigens zelf niet aanwezig toen voorzitter Edith Galama de beker overhandigde. De uitreiking van de juryprijzen vindt vrijdagavond plaats.

Lees ook: Eerbetoon aan oorlogshelden

190905 Prijsuitreiking groot 1

190905 Publieksprijs kleinHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!