Menu

DSC 0636SINT NICOLAASGA - De paraplu's werden om elf uur even opengetrokken, toch deerde het talrijke publiek in Sint Nicolaasga niet om die paar momenten dat het hemelwater naar beneden kwam. Met verwondering en bewondering werd er gekeken naar de creaties die donderdag door de straten van Sint Nicolaasga trokken.

Twaalf grote en drie kleine wagens, muzikaal omlijst door een aantal korpsen, vormden de ochtendeditie van de 69ste allegorische optocht. Onderling werden de persoonlijke favorieten van de toeschouwers al met elkaar gedeeld. Donderdagavond zal de publieke voorkeur bekend worden in de vorm van de publieksprijs, maar de creativiteit van de bonte stoet werd met name gewaardeerd.

De optocht maakte vrijwel vlekkeloos de twee ereronden door Sint Nyk en dat is naast een compliment voor de bouwers, ook open doekje voor de organiserende VVV waard. Alleen in de laatste ronde, tijdens de slotmeters, kreeg buurtvereniging De Gaastweg te maken met een euvel. De 'theatrale' wagen kon door een koppelingsprobleem niet meer voor- en achteruit kon. In samenspraak met de VVV werd een trekker ingeschakeld om 'Troupe Fantastique Présente: Le Jeu de Cartes' van het parcours te halen. De optocht stokte hierdoor even. Het is nog even onduidelijk of De Gaastweg donderdagavond nog haar opwachting kan maken. 

DSC 0675DSC 0675DSC 0675DSC 0675DSC 0675DSC 0675DSC 0675DSC 0675DSC 0675DSC 0675DSC 0675DSC 0675DSC 0675Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!