Menu

190905 Optocht opstellen schminken lemmerweg 2019 3SINT NICOLAASGA - De allegorische optocht in Sint Nicolaasga trekt zich om tien uur op gang. Twaalf grote en drie kleine wagens zullen weer voor verwondering zorgen bij het talrijk toegestroomde publiek. De bouwers hebben de laatste maanden naar deze climax toegewerkt. En hoewel ieder jaar het doel is om dit keer op tijd klaar te zijn, werd er ook nu de dag voor de eerste donderdag in september tot in de laatste uren aan de praalwagens gewerkt.

Om zes uur 's ochtends was het al weer een drukke bedoeling. De eerste figuranten voor de praalwagens worden in de schmink gezet. Zo ook de soldaten van buurtvereniging Lemmerweg. De visagie was al voor het eerste kraaien van de haan in de weer om alles klaar te zetten. Om half tien moest de laatste opmaak zijn aangebracht.

De praalwagens werden om negen uur opgesteld. Bij buurtvereniging De Fûgeldobbe ging dat onder toezicht van de dolenthousiaste kunstenaar Harry Arling. De wereldberoemde Groninger, die inmiddels ook bekend is in Sint Nyk, gaat namelijk figureren in de praalwagen, waar hij zelf de inspiratiebron voor was. 

Op andere plekken - waar geen bouwers zijn - was het minder stressvol. Daar werd rustig, onder het genot van een bakje koffie met een gebakje, gekeken hoe op straat de laatste puntjes op de i worden gezet. Ook wordt er regelmatig een telefoon uit de broekzak getoverd. ,,Wat stiet der op Buienradar?" ,,It bliuwt fêst droech." ,,Buienradar seit dat it droech bliuwt." ,,Ach, we kinne der dochs neat oan dwaan." 

(Foto's: De Zakenman)

190905 Optocht Opstellen Arling

190905 Optocht opstellen koffieHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!