Menu

zoeken

190322 Matthijs Sikkes GrienLinksDIEMEN / SINT NICOLAASGA - Matthijs Sikkes-Van den Berg uit Sint Nicolaasga is voorgedragen als wethouder in de gemeente Diemen. De verwachting is dat de Sint Nykster in de loop van september wordt geïnstalleerd. 

Sikkes volgt partijgenoot Jorrit Nuijens op, die aftrad na een geruchtmakende arrestatie in Amsterham. De Sint Nykster neemt onder andere de portefeuilles duurzaamheid, groen buitengebied, sociale zaken en openbare ruimte over. Matthijs Sikkes is opgegroeid in de omgeving van Diemen, dus voelt ook een verbondenheid met de streek. ,,De komende maanden hoop ik op veel plekken te mogen komen om een dagje ‘stage’ te lopen. Op die manier verwacht ik de gemeente Diemen te kunnen proeven”, vertelt hij. Op termijn is de bedoeling dat Sikkes samen met zijn gezin naar Diemen verhuist. 

Fractievoorzitter Nicole van Engelen van GroenLinks in Diemen, de grootste partij in die gemeente, is verheugd met de komst van Sikkes. ,,Wij hebben Matthijs leren kennen als een gedreven GroenLinkser die goed in staat is om verbinding te maken met mensen. We hebben er alle vertrouwen in dat hij een succesvolle wethouder voor Diemen gaat zijn."

Sikkes stopt als fractievoorzitten van GroenLinks in de provinciale staten. Daarvoor was hij vijf jaar fractievoorzitter van de partij in de gemeente De Fryske Marren.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!