Menu

zoeken

harry arling 3SINT NICOLAASGA - De wereldberoemde kunstenaar Harry Arling bezocht zondagmiddag de bouwers van buurtvereniging De Fûgeldobbe. Hij was onder de indruk van de praalwagen, die de buurt geïnspireerd op zijn werk maakt.

De Fûgeldobbe op de Lemmerweg aan een replica van 'Kosmotroniks'. Dat zijn de science fictionachtige creaties van Arling, die momenteel bij verschillende tentoonstelling over de hele wereld staan. De praalwagen van De Fûgeldobbe is een uitvergroting van dat werk.

De ontmoeting met hun inspiratiebron was zondagmiddag voor de bouwers van De Fûgeldobbe al een bekroning op het verzette werk. De climax moet aankomende donderdag bij de allegorische optocht volgen.

 Ook voor Harry Arling was het bezoek bijzonder. Hij keek zijn ogen uit. ,,Tokyo (Daar heeft Arling geëxposeerd. red) was leuk maar dit enthousiasme slaat alles, donderdag ben ik erbij"

Op het einde van het bezoek maakt Altink nog een rondje in de wagen, die een onderdeel van de Kosmotronics is, en gaf de bouwers van de Fûgeldobbe aan graag nog enkele avonden te willen helpen

(Foto's: De Zakenman)

altinkharry arling 1harry arling 2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!