Menu

190811 boom woning MulderLANGWEER – Het stormachtige weer heeft zaterdag zijn sporen nagelaten. Bij de voormalige notariswoning aan de Boarnsweachsterdyk in Langweer sneuvelde bijvoorbeeld een grote boom. De brandweer had het bovendien druk met watersporters, die door de harde wind in de problemen kwamen.

Op de Tsjûkemar bij Sint Nicolaasga kwam rond half twaalf een zeilboot in het riet terecht. De blusboot uit Echten moest ter plaatse komen om met de nodige moeite de ongelukkige zeiler uit de rietkraag te halen. Het bootje is vervolgens naar de haven van Watersportvereniging Sint Nicolaasga gesleept.

Op de Langwarder Wielen werd alarm geslagen vanwege een omgeslagen zeilboot. Verschillende brandweerkorpsen werden gealarmeerd. Uiteindelijk kwamen de blusboten van Langweer en Heeg en het korps van Joure ter plaatse. Enige tijd was de locatie van de boot onduidelijk. Het team van Langweer vond het bootje zonder opvarenden in een rietkraag. De ongelukkige watersporters bleken door een schipper van een sleepboot gezond en wel uit het water te zijn gehaald. Het zeilbootje is weggesleept.

Lees ook: Harde wind: Langweer Live afgelast

(Foto's: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!