Menu

190806 Skutsjefeest StevenshoekLANGWEER – ,,Onze toezichthouder is er inmiddels voor de tiende keer geweest en volgens hem was het nog nooit zo druk als deze keer.” Gemeente De Fryske Marren volgt de conclusie van Politie Noord-Nederland dat het skûtsjefeest afgelopen donderdag in Langweer wat incidenten en aanhoudingen betreft rustig is verlopen. ,,’s Middags verliep het prima en ‘s avonds was het vooral erg druk”, blikt woordvoerder Tiny Driessen een aantal dagen later terug.

Volgens de toezichthouder van de gemeente kon een aantal kleinere incidenten door de aanwezige beveiligers vlot worden opgelost. ,,Bij ons is bekend dat er één brand is geweest op een boot in de oude haven. Daar waren korte tijd, hevige vlammen. Vermoedelijk door van een gasfles, die gebruikt werd bij het bbq-en. Gelukkig is dat goed afgelopen”, aldus Driessen.

Tijdens het feest is er één kap van een lantaarnpaal vernield. Volgens getuigen hingen jongeren in de paal en werd het object heen en weer getrokken. ,,Onze toezichthouder heeft wel gehoord dat er mogelijk nog een aantal kleine vernielingen is gepleegd, maar wat er mogelijk vernield is, is ons niet bekend.”

De gemeente gaat intern nog bespreken of een evaluatie met de horeca in Langweer nodig is. ,,De muziek is tijdig gestopt en rond 03.00 uur was de Stevenshoek leeg. Dat gold natuurlijk niet voor de kroegen. Daar is het feest nog even doorgegaan. Ook op het water is het allemaal goed verlopen en zijn ons geen incidenten bekend”, motiveert Driessen.

Lees ook: 
Politie: Rustig skûtsjefeest
Langweer viert groots skûtsjefeestHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!