Menu

zoeken

160603 BuorrenLANGWEER - Gemotoriseerd verkeer is deze zomer niet toegestaan in het centrum van Langweer. Als proef zijn vrijdag 26 juli tot vrijdag 23 augustus zijn dorpsstraat de Buorren, Efterom, Auke Piersstrjitte en Stevenshoek alleen nog toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

Het autoluw maken van de Buorren is een nadrukkelijke wens van Plaatselijk Belang, de ondernemersvereniging en Vereniging Promotie Langweer. Het verkeer in de dorpskern is hinderlijk voor bewoners en toeristen. Bovendien wordt het als gevaarlijk ervaren. 

Naast het bord éénrichtingsverkeer wordt aan het begin van de Buorren een verbodsbord gemotoriseerd verkeer geplaatst. Leveranciers en aanwonenden zijn uitgezonderd. Ook bezoek van de bewoners blijft gewoon welkom. Parkeren mag alleen in de daarvoor bestemde parkeervakken of op eigen terrein.

Na de zomer wordt de proef geëvalueerd en wordt er een definitief besluit genomen. 

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!