Menu

zoeken

170826 Plantuien Tsjukemarwei 001TJERKGAAST - Landbouwvoertuigen verhuizen vanaf 1 juli van de parallelweg naar de hoofdrijbaan van de N354, oftwel de Strjitwei. De markering van de provinciale weg tussen Woudsend en Follega daarvoor aangepast.

De aanpassing is op verzoek van lokale agrariërs en fietsers. De Strjitwei wordt, door de aanpassing van het verkeersknooppunt bij Joure, steeds minder als sluiproute gebruikt. Volgens de provincie blijkt dit ook uit metingen op de weg. Een goede aanleiding om het landbouw- en fietsverkeer te scheiden en de fietser de ruimte te geven. 

De parallelweg blijft nog steeds toegankelijk voor landbouwverkeer zodat zij op deze manier hun percelen kunnen bereiken. Doorgaand landbouwverkeer wordt geadviseerd om de provinciale weg te nemen. De maximumsnelheid op de provinciale weg blijft tachtig kilometer per uur.

Eenzelfde aanpassing als de Strjitwei ondergaat, is sinds vier jaar ook op de Spannenburgerdyk (N927) van toepassing. In tegenstelling tot de N354 is daar ook nog een maximale snelheid van zestig kilometer per uur doorgevoerd.

(Archieffoto: De Zakenman)

Lees ook: Spannenburgerdyk wordt 60-weg

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!