Menu

jan de vries0IDSKENHUIZEN - Jan de Vries uit Idskenhuizen is zaterdagmiddag koninklijk onderscheiden. Hij kreeg de versierselen die horen bij een Lid in de Orde van Oranje-Nassau door burgemeester Fred Veenstra tijdens de familiedag van voetbalvereniging VVI in zijn dorp opgespeld.

De Vries is al sinds 1992 op allerlei fronten actief voor VVI. Hij trad 27 jaar geleden toe aan het bestuur, een jaar later werd hij penningmeester. Naast de bestuurlijke taken was hij actief met verschillende andere activiteiten van de voetbalclub, zoals het maken en verspreiden van het clubblad, het onderhoud van de veld en kleedruimtes en het verzorgen van keeperstrainingen voor de jeugd.

De inwoner van Idskenhuizen is ook sinds 2011 medebeheerder van dorpshuis De Stjelp. Hij verzorgt de catering bij diverse activiteiten, zoals de spelletjes met Koningsdag. Ook is hij initiator van het tweewekelijkse stamppotbuffet voor (alleenstaande) inwoners. Op verzoek organiseert hij verjaardagfeesten voor voornamelijk de oudere dorpsgenoten. Hij stuurt bovendien de vrijwilligers aan bij bardiensten en hij helpt zelf ook zeer regelmatig mee. Ook organiseert hij de nazit bij begrafenissen. De inkoop wordt door De Vries geregeld en is hij niet te beroerd om zaken van de huidige beheerder van het dorpshuis over te nemen, als die afwezig is.

Van 1981 – 1991 was De Vries als bestuurslid en penningmeester actief bij voormalig buurtvereniging Moleneind in Drachten. Ook hier was hij naast zijn bestuurlijke functies op vele andere fronten actief.

(Foto's: De Zakenman)

jan de vries2jan de vries3jan de vries 1

jan de vries

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!