Menu

13102056 Brandweer spuitgastenSINT NICOLAASGA - Bij een felle brand in één van de appartementen van zorgcomplex WilhelminaOord in Sint Nicolaasga is een dode gevallen. Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Fryslân betreft het de 70-jarige bewoner van het appartement. 

De brand brak woensdagavond rond half elf uit. Er werd door de brandweer vrij snel opgeschaald naar 'Middelbrand' en later ook 'Grip 1', waardoor er meerdere brandweereenheden ter plaatse konden komen. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. De brand bleef zover bekend beperkt tot één appartement. 

De bewoners van het zorgcomplex, zo'n 25 oudere personen, werden uit voorzorg geëvacueerd en het pand ontruimd. Naast het dodelijk slachtoffer is een personeelslid uit voorzorrg met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er kwam ook een traumahelikopter ter plaatse, maar het traumapersoneel hoefde niet in actie te komen.

Over de oorzaak is nog niets bekend. De politie zal donderdag onderzoek doen.

(Archieffoto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!