Menu

190604 Soliste Nynke HoekstraDRACHTEN - Altsaxofonist Nynke Hoekstra uit Idskenhuizen mag naar het Nederlands Kampioenschap voor solisten blazers. De jonge muzikante verdiende de kwalificatie door op zaterdag 18 mei tijdens het concours 'Klank en Slach fan Fryslân' van de Organisatie van Muziekverenigingen in Friesland een eerste prijs binnen te halen. 

Nynke Hoekstra, lid van muziekvereniging Crescendo uit Idskenhuizen, bracht het stuk 'Tribal Dance' van componist Bertrand Moren in Schouwburg De Lawei in Drachten ten gehore. Ze werd door docent Harmke Bijlsma begeleid. Er waren ruim veertig deelnemers. Met een totaal van 84 punten haalde Nynke Hoekstra de eerste prijs binnen. De jury was in het beoordelingsverslag lovend over haar utivoering.

Door de eerste prijs bij het solistenconcours mag de muzikante uit Idskenhuizen dus ook deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap solisten blazers, dat op 5 oktober in Ede plaatsvindt.

(Foto's: Femke Hettema)

190604 Soliste Nynke Hoekstra Crescendo

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!