Menu

190523 Jubileumdag WSVSINT NICOLAASGA - De verbinding met de jeugd komt ook terug in het programma van het jubileumfeest op zaterdag 25 mei. Jongerenverenigingen KPJ, De Wissel en Jeugdspoar helpen mee met de activiteiten en hebben hun aandeel het thema ‘Simmer op de haven’ meegegeven. Overdag is er een keur aan activiteiten voor jong en oud, zoals zeilen, surfen, varen, flyboarden, subboarden, schminken en er liggen waterballen. Ook is er een watersportmarkt met verschillende stands, wordt er vis gerookt en zijn er demonstraties van sloeproeiers, een skiff en de reddingsbrigade.

Bovendien zijn er bijzondere boten van de politie, brandweer en de provincie te bezichtigen en meer de oudste stalen Lemster Aak, de Lemmer50 in de haven. Het Putkapel, Shantykoor Lemmer en Shantykoor De Headammers verzorgen in de middag de muzikale omlijsting. Voor mindervaliden is er de mogelijkheid om met de oude en nieuwe boot van de Edwin Stichting uit Langweer een vaartochtje te maken.

De jubileumdag wordt rond tien uur bij Doniahiem door het Putkapel afgetrapt. Op het plein in Sint Nyk worden flyers met het programma uitgedeeld om belangstellenden richting de haven te verleiden. De officiële opening voor genodigden vindt op hetzelfde moment plaats. Tussen kwart over tien en half elf vindt er nog een officiële onthulling plaats. Rond elf uur start de vlootschouw in de haven, waar meer dan dertig bijzondere boten te bewonderen zijn. Het middagprogramma eindigt rond half vijf. De spelactiviteiten voor de jeugd gaan tot acht uur ‘s avonds door. Het feest voor de jeugd gaat dan in de tent op het recreatieterrein door met een disco.

In de feesttent bij de Kûperij wordt rond acht uur door de ‘Jubileumsjongers’ de aftrap voor het avondprogramma gegeven. Aan zo’n zeshonderd mensen, die zich hebben aangemeld, wordt vervolgens de Jubileumfilm van Harm en Lammie Nijholt getoond. In de pauze zingen de drie van de acht gebroeders Kuipers, die dertig jaar geleden met hun optreden bij de opening van het vaarseizoen van 1989 aan de basis van het shantykoor stonden. Na de film wordt het avondprogramma met het zingen van het speciale jubileumlied, ondersteund door De Headammers, afgesloten. ,,Dêrnei is it wier feest en kinne we noch neigenietsje mei muzyk fan de band Van Geeft ‘m”, vertelt Jacob Jellesma van de jubileumcommissie.

De toegang tot de jubileumdag is gratis. Belangstellenden die voor de gereduceerde prijs van 45 euro tijdens het middagprogramma willen flyboarden, kunnen zich daar via www.wsv-stnic.nl voor opgeven.

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!