Menu

zoeken

06032282SINT NICOLAASGA – Een 55-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, moet na een verkeerscontrole bij Sint Nicolaasga twee jaar de cel in.

Agenten controleerden op de A6 een voertuig, dat bij navraag als gestolen of verduisterd gesignaleerd stond. De bestuurder werd vervolgens aangehouden. Uit verder onderzoek kwam naar voren dat de man nog een gevangenisstraf van bijna een jaar open had staan. Bovendien liep er nog een schadevergoedingsprocedure van ruim 113.000 euro tegen de verdachten. De gijzeling van justitie daarop is ook een jaar.

Bij fouillering kwam er nog duizend euro aan contanten boven water. De verdachte bleek die net te hebben gepind. Het geld is in beslag genomen en wordt van de openstaande schuld afgetrokken.

Het vermoeden bestaat dat de man het restant niet bij elkaar gaat sprokkelen, wat betekent dat hij ongeveer twee jaar de gevangenis in moet.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!