Menu

zoeken

04060852SCHARSTERBRUG - Scharsterbrug is één van de zes dorpen waarvoor gemeente De Friese Meren in kaart heeft gebracht wat de versobering van de perken concreet betekent. De heestervakken zullen als bezuiniging worden ingezaaid met gras of krijgen vaste planten. 

Op speciale kaarten is aangeduid wat er precies met bepaalde perken gebeurt. In Scharsterbrug betekent het concreet dat de perken in de buurt van de basisschool kort gras krijgen. Andere heestervakken krijgen vaste planten, die minder onderhoud vergen.



De kleine dorpen worden in eerste instantie aangepakt. Naast Scharsterbrug zijn ook de gevolgen voor Haskerhorne, Oudega, Rottum, Sondel en Vegelinsoord in beeld.Er zijn ook dorpen waar de gemeente niets doet. Zo zal het straatbeeld in Dijken, Teroele en Tjerkgaast bijvoorbeeld niet veranderen.  

De gemeente hoopt dat buurten de handschoen oppakken om perken te onderhouden. Initiatieven kunnen in de maand maart bij het betreffende dorpsbelang worden ingediend. De Friese Meren start binnenkort ook met een inventarisatie van de bomen. Bekeken wordt welke exemplaren te dicht op elkaar staan en ontwikkeling van andere bomen hinderen.

(Foto boven: Persbureau Noordoost)

PerkenScharsterbrugaangepakt

De omvormingskaart voor Scharsterbrug (Afbeelding: De Friese Meren)

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!