Menu

09121655 001LANGWEER - Reinard Mulder uit Langweer is vorige week woensdag op negentigjarige leeftijd overleden. De oud-notaris was bijzonder actief voor verschillende verenigingen in Langweer en bovenal een groot watersport- en schaatsliefhebber.

Vanuit zijn liefde voor het water, hij woonde aan de oevers van de Langwarder Wielen, zette hij zich onder andere in als voorzitter van de Koninklijke Watersportvereniging Langweer. Ook wierp hij zich op als juryvoorzitter en wedstrijdleider van wedstrijden van KWS in Sneek. Bovendien was hij actief voor VVV Waterland van Friesland, dat later VVV Langweer-Joure werd, en de Hepkema-Stelwagen Stichting in Langweer. Daarnaast stond hij als mede-oprichter aan de wieg van de Hornstra-de Jong Stichting en was hij vanaf de oprichting ruim veertig jaar bestuurslid van Stichting Langweerder Molen. Ook landelijk was Mulder actie. Gedurende 25 jaar was hji voorzitter van de sectie wedstrijdsport van de KNWV.

Mulder is voor zijn verdiensten onderscheiden als ridder in de orde van Oranje-Nassau. Zijn notariskantoor hield hij tot 1992, toen mr. Yntze Hoekstra het van hem overnam. Ook was hij lid van de commissie tuchtzaken van de Friese VoetbalBond (FVB).

(Archieffoto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!