Menu

zoeken

brandweer 39JOURE – De Sint Nykster brandweermannen Theo de Winter en Rudi Jonkman zijn zaterdagavond koninklijk onderscheiden. Op de jaarlijkse brandfeestavond heeft burgemeester Fred Veenstra de versierselen bij de brandweervrijwilligers opgespeld.

Zowel De Winter als Jonkman hebben op 31 december 2018 afscheid genomen van het korps in Sint Nicolaasga. De 57-jarige De Winter heeft zich 22 jaar als brandweerman ingezet. Hij werd in 1996 lid van de post in Sint Nicolaasga. Jonkman, ook 57 jaar, kwam in 1987 bij de post en heeft zich dus bijna 31 jaar voor de lokale veiligheid ingezet.

Binnen het korps hebben zowel De Winter als Jonkman verschillende functies bekleed. ‘Beiden hebben een grote bijdrage geleverd aan de openbare veiligheid in deze gemeente. Ze worden gekwalificeerd als personen die goed in teamverband kunnen samenwerken en op elk tijdstip van de dag klaar staan voor de medemens in deze verantwoordelijke functie’, motiveert de gemeente de voordracht voor de onderscheiding.

De Winter en Jonkman zijn beide Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden.

Tijdens de feestavond, in de kazerne van Joure, werden ook Jan Fledderus , Harm de Jong en Germ Ligthart in het zonnetje gezet. Beide zijn twintig jaar vrijwilliger van het korps Sint Nyk. Een viertal brandweermannen van de nieuwe lichting kreeg een dioploma uitgereikt.

(Foto's: De Zakenman)

brandweer 44brandweer 45

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!