Menu

190305 Zonnepanelen Kelderhuis LegemeerLEGEMEER – Het eerste zonnedak van energiecoöperatie Sinnich Langwar is bij de familie Kelderhuis in Legemeer gerealiseerd. Daar werd eind vorig jaar het dak gerenoveerd. De asbestplaten werden verwijderd en inmiddels liggen er 202 zonnepanelen op, die sinds afgelopen vrijdag energie leveren.

Het project is samen met de Langweerder energiecoöperatie opgezet. Deelnemers kochten zoncertificaten en krijgen daar een jaarlijkse korting van veertien euro per paneel op de energierekening voor terug. Naar verwachting gaan de panelen zo’n 56.600 kilowattuur per jaar opleveren, dat ongeveer gelijk staat aan het verbruik van zestien gemiddelde huishoudens.

Een tweede zonnedak wordt de komende maanden in Langweer zelf gerealiseerd. Hier worden tweehonderd panelen op een staldak geplaatst. Er is nog een beperkt aantal zoncertificaten voor beschikbaar. Bij interesse kan contact worden gezocht met Sinnich Langwar. De energiecoöperatie wil de komende tijd meer van dergelijke collectieve zonnedaken plaatsen in Langweer en omgeving.Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!