Menu

zoeken

180322 Bordje stembureau geel variantSINT NICOLAASGA - Matthijs Sikkes-Van den Berg heeft voor de provinciale statenverkiezingen de meest prominente plek op de kieslijst van GrienLinks gekregen. Op het stembiljet staan verder nog drie streekgenoten. Wat opvalt is, dat al deze kandidaten momenteel actief in de lokale politiek zijn.

Janke de Vries uit Doniaga staat op plek elf voor de FNP. Zij is momenteel raadslid in de gemeente De Fryske Marren en heeft al ervaring als statenlid. Of De Vries een serieuze gooi doet naar een terugkeer in het provinciehuis lijkt, gezien haar plek op het stemformulier, niet het geval. De FNP heeft momenteel vier zetels in de staten.

VVD'er Ivo de Wolff uit Sint Nicolaasga is momenteel ook raadslid. Hij staat voor zijn partij op plaats 33 voor de statenverkiezingen. Lucienne Boelsma uit Idskenhuizen, recentelijk wethouder in De Fryske Marren geworden, vinden we terug op plek 39 van de kieslijst van het CDA.  

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!