Menu

zoeken

brNDWEER LANGWEER 2019 8LANGWEER - De nieuwe tankautospuit van Langweer is dinsdagavond onder grote belangstelling van brandweervrouwen en -mannen afgeleverd. Drie korpsleden hebben de nieuwe wagen van de fabriek gehaald, waar maandag de laatste afstellingen zijn uitgevoerd. Als basis is gekozen voor de Volvo FL280. Brandweer Fryslân vervangt de komende maanden nog een aantal voertuigen in de veiligheidsregio.

De nieuwe tankautospuit zit vol nieuwe elektronica. Zo wordt het spuitgedeelte volledig met touchscreens bestuurd en zitten de nieuwste hulpverlening materialen in de wagen gemonteerd. Grootste verschil met de oude ruim achttien jaar oude wagen is dat er niet met water maar met het zogenoemde Oneseven-blussysteem wordt gewerkt. Voortaan wordt er dus geblust met schuim of een combinatie van water, schuim en lucht. Ook de chauffeurs van het korps hebben achter het stuur de beschikking over de nieuwste communicatie-apparatuur zoals navigatie en camera's.

Voorlopig staat de oude wagen nog wel even paraat. Het korps zal de komende maanden volop oefenen met de nieuwe tankautospuit om alle mogelijkheden goed onder de knie te krijgen. Ondertussen wordt er ook volop nagedacht voor de uitbreiding van de kazerne op de locatie bij de ijsbaan.

(Foto's: De Zakenman)

brNDWEER LANGWEER 2019 3

brNDWEER LANGWEER 2019 30

brNDWEER LANGWEER 2019 32

brNDWEER LANGWEER 2019 37

brNDWEER LANGWEER 2019 39

brNDWEER LANGWEER 2019 43

brNDWEER LANGWEER 2019 56

brNDWEER LANGWEER 2019 72



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!