Menu

zoeken

190221 Hennepkwekerij LangweerLANGWEER – De politie heeft vorige week een hennepkwekerij in Langweer opgerold. Een controle van een verdachte personenauto in Lemmer leidde de agenten naar de wietplantage.

De politie zag het voertuig bij de woning in Lemmer wegrijden. Bekend was dat de bewoner mogelijk onder invloed van alcohol en drugs zou verkeren. De auto werd voor een controle staande gehouden. Meteen kwam een sterke hennepgeur de agenten tegemoet, waarna besloten werd om het voertuig te doorzoeken.

Een grote zak met hennep werd bij de controle aangetroffen. De inzittenden – een 37-jarige man uit Lemmer, en een 31-jarige man en 25-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats – werden aangehouden. Uit de verhoren bleek dat de man uit Lemmer in een woning Langweer mogelijk een hennepkwekerij zou hebben. Bij de controle troffen de agenten een plantage van ruim driehonderd planten aan.

De planten en toebehoren zijn vernietigd. De verdachten moeten binnenkort voor de rechter verschijnen.

(Foto's: Politie De Fryske Marren)

190221 Hennepkwekerij Langweer2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!