Menu

09051955 ambulance ziekenwagenSCHARSTERBRUG - Een motorrijder is woensdagochtend bij een ernstig ongeval op de A6 ter hoogte van Scharsterbrug om het leven gekomen. Rond kwart over zeven ontstond op de snelweg tussen Lemmer en Joure een aanrijding, waarbij de motorrijder ten val kwam. Het slachtoffer, een 29-jarige inwoner van de gemeente De Fryske Marren, is aan zijn verwondingen overleden.

Het ongeval vond net voor de brug over de Skarster Rien plaats. Hulpverleningsdiensten rukten massaal uit. Naast politie en ambulances kwamen ook de brandweerkorpsen van Sint Nicolaasga en Lemmer en een traumahelikopter ter plaatse. Hoe het ongeval kon gebeuren, wordt nog nader onderzocht. 

De snelweg bleef tot ongeveer half twaalf dicht. Het verkeer werd in eerste instantie via Sint Nicolaasga omgeleid. Later werd de afslag bij Oosterzee gebruikt, omdat er een kilometerslange file bij de afslag Sint Nicolaasga ontstond. 

De politie is nog op zoek naar getuigen.

Lees ook: A6 afgesloten vanwege ernstig ongevalHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!