Menu

190107 sint nyksterfeart bebouwde kom 7SINT NICOLAASGA / SCHARSTERBRUG – Gemeente De Fryske Marren trekt 188.362 euro uit om een stuk van de Sint Nykster Feart en de insteekhavens langs de Skarster Rein in Scharsterbrug te baggeren. Het zijn de enige twee projecten, die dit jaar worden uitgevoerd.

De baggerwerkzaamheden zijn nodig om veiligheid en goede doorvaart van de gebruikers te waarborgen. Achterstallig onderhoud kan bovendien kapitaalsvernietiging betekenen. Van de insteekhavens in Scharsterbrug was bekend dat baggeren nodig is. In Sint Nicolaasga gaat het om het stuk van de Sint Nykster Feart achter de woningen aan It Sein en de Buffer.

,,Zowel de haven in Scharsterbrug als het eindstuk van de Sint Nykster Feart zijn al langere tijd niet gebaggerd”, weet woordvoerder Larissa Braam van gemeente De Fryske Marren, ,,Wel langer dan tien jaar geleden.” De baggerwerkzaamheden zullen na het vaarseizoen worden uitgevoerd. De aanbesteding vindt de komende tijd plaats.

Gemeente De Fryske Marren heeft overigens een meevaller wat betreft het baggeren. Het bedrag van 188.362 euro is namelijk langer dan aanvankelijk gedacht. ,,Belangrijkste verschil is dat het bedrag in de 'voorziening baggeren' naar beneden is bijgesteld, omdat er minder vaak hoeft te worden gebaggerd. Dat is gebleken uit metingen. De gemiddelde aanwas van slib is hoger ingeschat in het vorige plan. Via de kadernota zal dat geld straks beschikbaar komen”, legt Trycia van Brug van de gemeente uit.

(Foto's: De Zakenman)

190107 insteekhaven Scharsterbrug

190107 sint nyksterfeart bebouwde kom 1Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!