Menu

181230 Drup kraan waterdrukSPANNENBURG - De grote problemen met de watervoorziening in het zuidwesten van Friesland werden zondag breed uitgemeten in de landelijke media. Het NOS Journaal opende er zelfs enige tijd mee. Door een stroomstoring, en eigenlijk de stroompiek die er aan vooraf ging, ontstond er een technisch probleem bij het pompstation van Vitens in Spannenburg. Van ongeveer tien uur 's ochtends tot zes uur 's avonds was er op veel plekken in Friesland, waaronder dorpen als Sint Nyk, Langweer en Scharsterbrug, sprake van lage of helemaal geen waterdruk.

Vitens meldde rond half twee 's middags dat de problemen waren opgelost. Tot verontwaardiging van veel mensen, die nog altijd geen water hadden. Het euvel leek verholpen na het instarten van een noodaggregaat, maar dat bleek lang niet overal het geval. Het duurde nog tot het begin van de avond voordat overal weer water was. Nog altijd kan het zijn dat er bruin water uit de kraan komt. Vitens adviseert om het water te laten stromen totdat het weer helder is. 

Lees ook: Dorpen dik uur zonder stroomHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!