Menu

zoeken

181123 Ondertekening hoofdvaarwegSPANNENBURG - De brug over het Prinses Margrietkanaal in Spannenburg wordt mogelijk vervangen. Dat blijkt uit de afspraken die minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat met de provincies Fryslân en Groningen heeft gemaakt.

In totaal wordt 162 miljoen euro gereserveerd voor het opwaarderen van de hoofdvaarweg tussen Lemmer en Delfzijl. Daar moeten uiteindelijk grotere schepen van gebruik maken. ,,De hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl is een belangrijke verbinding over water tussen Noord-Duitsland en de havens van Amsterdam en Rotterdam. De vaarweg is ook van groot belang voor de economie in Noord-Nederland. Het scheepvaartverkeer zal hier de komende jaren gaan toenemen. Mooi dat we samen met de regio afspraken hebben gemaakt om de vaarweg te verbeteren, zodat het vervoer van goederen verder kan groeien op een veilige vaarweg", laat de minister weten. 

De minister heeft tijdens het bestuurlijk overleg met de provincie Fryslân deze week de zogenoemde startbeslissing getekend voor de aanpak voor vijf Friese bruggen, waaronder die in Spannenburg. Naar verwachting zijn alle vijf de bruggen vervangen eind 2027. Voor de bruggen in Kootstertille en Schuilenburg wordt bekeken of het haalbaar is om een aquaduct te plaatsen. Voor de brug in Spannenburg gaat het om een onderzoek naar de wijze waarop vervanging het beste kan plaatsvinden. 

(Bij de foto: Gedeputeerde Sietske Poepjes (l) en minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) hebben de startbeslissing voor de vervanging van drie bruggen in Fryslân getekend. Foto: Rijkswaterstaat)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!